Unieke 3 paards trailer

leverbaar in 12 uitvoeringen
Lees Meer...

Schadeherstel aan uw paardentrailer

Schade, daar zit niemand op te wachten. Helaas gebeurt het toch en het kan ook u overkomen.

We krijgen regelmatig vragen over de reparatie mogelijkheden van een polyester trailer. Veelal gevolgd door de vraag of dit niet moeizamer en dus alleen tegen veel hogere kosten te repareren is dan een houten of aluminium trailer. Graag gaan we hier wat dieper op in.

Vooropgesteld: Een reparatie van een trailer is nagenoeg altijd mogelijk, zowel bij een houten, aluminium of polyester trailer. Natuurlijk zijn er situaties waarbij schadeherstel niet meer zinvol is, doordat de reparatie duurder is dan de waarde van de trailer, maar technisch is het vaak mogelijk.

De verschillen zitten in de reparatie wijze, met name bij schades aan de opbouw:

  • Houten en aluminium paardentrailers: Hierbij resulteert een schade aan de opbouw nagenoeg altijd in het vervangen van de beschadigde delen. Stel dat een van de zijwanden beschadigd is, dan kan reparatie plaatsvinden door de zijwand te vervangen. Of bij een aluminium trailer, de beschadigde planken. Dit klinkt eenvoudiger dan het is, want nagenoeg altijd betekend dit dat de kap gedemonteerd dient te worden en er de nodige de- en montage moet plaatsvinden omdat delen verlijmd en afgekit zijn. Veelal betekend dit ook dat er verschillende profielen dienen te worden vervangen.
  • Polyester paardentrailers: Stel dat hier ook de zijwand is beschadigd dan is reparatie ook perfect mogelijk, maar op een andere wijze. Het beschadigde deel kan uit de wand worden geslepen en er kan een nieuw deel worden in gelamineerd. Door de glasvezelmatten en het polyester kan de sterkte terug opgebouwd worden. Na reparatie dient de buitenzijde dan wel (gedeeltelijk) gespoten te worden.  Indien de buitenzijde niet beschadigd is kan vanuit de binnenzijde worden hersteld en is het mogelijk dat er niet gespoten hoeft te worden.

Daarmee is het zelfs mogelijk dat reparatie van een polyester trailer voordeliger uitvalt dan bij een houten of aluminium trailer, doordat er met name in de de- en montage veel arbeidstijd bespaard kan worden.

Voor reparaties aan onderstellen zijn de verschillen veelal gering. Bij Thiel zijn bijna alle chassis en dissels geheel geschroefd, wat een reparatie eenvoudig mogelijk maakt. En met de AluPlast vloer van Thiel met 15 jaar garantie op doorrotten is de kans op een dure bodemreparatie nagenoeg minimaal.

Een belangrijke tip hierin is: verzeker uw paardentrailer. In NL zijn de premies voor een casco verzekering van een aanhangwagen gering. Bij diefstal, maar dus ook bij een schade, kan een uitkering het leed aangenaam verzachten. Hippo International is een bekende verzekeraar in de paardenwereld die ook een verzekering voor paardentrailers aanbiedt. Meer informatie over het verzekeren van uw paardentrailer vindt u hier.

En heeft u zelf onverhoopt schade aan uw trailer? Thiel paardentrailers worden geïmporteerd door Weijer Trailer Group, fabrikant van o.a. Weijer paardentrailers. Naast de bouw van paardentrailers beschikken wij over een goed uitgeruste werkplaats. Voor een schadetaxatie en reparatie bent u dan ook van harte welkom.