Unieke 3 paards trailer

leverbaar in 12 uitvoeringen
Lees Meer...

Geen APK verplichting paardentrailers

EU legt verantwoordelijkheid bij bezitters

Voor alle aanhangwagens, dus ook paardentrailers, bestond er nog geen wettelijke keuringsplicht, de APK.

Dinsdag 11 maart 2014 heeft het Europees parlement besloten om voorlopig nog geen verplichte APK in stellen voor aanhangwagens. Ook caravans blijven uitgezonderd van de nieuwe EU normen voor de regelmatige technische keuring. Voor alle aanhangwagens, caravans en dus ook paardentrailer bezitters betekend dit natuurlijk dat zij niet worden geconfronteerd met een extra, jaarlijks terug kerende, kostenpost.

Aan de andere zijde is onderhoud van elk voertuig belangrijk. Bij onderhoudsbeurten aan aanhangwagens, boottrailers en paardentrailers zagen we afgelopen jaren dat een verplichte APK geen overbodige luxe zou zijn om de veiligheid te verbeteren. Helaas heeft De Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Minister hiertoe niet besloten. Wel wordt de Europese commissie opgedragen hier uitgebreid onderzoek naar te doen. 

Omdat er dus voorlopig geen APK voor aanhangwagens en caravans komt zullen wij u goed blijven informeren over veiligheid en de gevolgen van achterstallig onderhoud. Met een onderhoudsbeurt bieden wij en onze dealers u nu al de grootste zekerheid voor een veilige reis.

Bij de onderhoudsbeurt worden zaken als het gehele remsysteem, de staat van uw banden (o.a. droogte scheuren), de wiellagers en ook de verlichting aandachtig gecontroleerd, indien nodig gereinigd en gesmeerd en natuurlijk afgesteld volgend de fabrieksnormen. Maar ook het chassis, de asbevestiging, werking van de schokbrekers en vering, de conditie van de vloer en zijwanden (incl. de kitnaden), ontsnappen niet aan het oog van de keurmeester.

Zeker bij het vervoer van paarden is een veilige paardentrailer een must, zodat zowel de paarden als u zelf veilig op de bestemming aankomen.